Det är över!

Äntligen var då denna skoldag slut! Och det gick bra!

 

Efter att på förmiddagen redovisat PM och sedan efter lunch fått svara på frågor ang. våra olika ämnen kan vi i första gruppen äntligen andas ut. Flera veckors PM-ångest är över och min kropp har inte varit så trött på länge. Och gud va skönt det är. Jag kommer sova gott inatt! Vi har alla fått höra hur bra våra redovisningar var. Önskar bara att någon hade filmat så jag kunde få se min redovisning och skapa en egen uppfattning om jag gjorde ett bra jobb eller inte. Men jag antar att jag får tro på mina kamrater och lärare.

 

Och jag vill säga TACK till de som satt och lyssnade. Vilken fantastisk publik. Ni hjälpte verkligen oss i 2an att göra ett bra jobb med era applåder och er närvaro. Synd bara att inte skrivtolkarna var med. Men de hade väl något annat viktigt att göra. Även ett TACK till Erika, vår svenskalärare, som varit med och hjälpt oss i vårt arbete.

 

Nu är det bara andra gruppen som ska redovisa på torsdag och sedan kan hela klassen fira att det är över, äntligen!


Dagen D.

Då var den alltså här. Dagen D! PM-redovisning! Jag har sovit ovanligt bra inatt (check), ätit min frukostgröt (check), druckit en kopp svart kaffe (check) och tappat bort USB-minnet med min power point-presentation (fuck). Jag hra inte heller något talmanus, så det ska bli kul att se om jag kommer ihåg vad som ska sägas eller om det slutar med att jag bara står och stammar. Fast just nu känner jag mig inte nervös. Jag menar, jag har gjort värre saker än att redovisa i 10 minuter om något jag anser mig kunna. För två år sedan höll jag en 2x40 minuter föreläsning om strängteorin (inte ensam dock, vi var totalt 3 pers. som redovisade). Jag kan INTE strängteorin (även om jag tycker den är väldigt intressant).

 

Jag tror att de flesta är nervösa inför idag pga allt prat om hur stort och viktigt PM är. Det cirkulerar historier om tidigare redovisningar och hur det gick för dem. Jag har till och med hört om en kille som tryckte i sig lugnande tabletter inför denna dag. Klart folk blir lite spattiga när de får höra sånt. Jag tänker välja att ta dessa historier som myter och inget annat.

 

Så! Önska oss i årskurs 2 lycka till idag. Nu kör vi!


Ja ja ja...

Kamrater!

Ja, jag vet att det var läääänge sedan jag skrev, men jag kanske har varit upptagen med annat (?). Eller så är jag bara slö...

Idag har vi generalrep inför PM-redovisningarna nästa vecka. Ärligt talat har jga inte förberätt mig, alls, och tänkte se vad som kommer ur min mun idag (och förhoppningsvis komma ihåg det till tisdag). Jag har upptäckt att jag presterar bäst när jag inte förbereder mig utan gör saker spontant och improvisoriskt, så jag tänkte öva upp den förmågan för framtida bruk som TSP-tolk.

Igår var det St. Patricks day! Inget som vi brukar fira i Sverige, men jag tog ändå ett par öl och tänkte på Irlands skyddshelgon. Så det så!

Och jaha. Från och med den 1a april bor jag ensam igen. Henke har fått en egen lya och flyttar då. Har blandade känslor inför det. Jag menar, det är ju skönt att få vara ifred ibland, men även skönt att ha någon att prata med... ibland. Självklart är jag glad för henne! Och det ska bli ganska kul att få möblera om.

Den 2a april fyller jag år. Ingen viktig ålder (31) men ändå. Min tyska vän som fyller samma dag fyller 30. Förra året åkte jag ju till Berlin och hälsade på henne och firade våra födelsedagar och jag önskar att jag kunde göra samma i år. Men som fattig student kan jag glömma det. Får försöka komma iväg till sommaren eller kanske hösten istället.

Ja, det var allt för nu.

Ciao!


RSS 2.0