It´s over!

Japp! Nu är det klart. Terminens sista prov. Och det viktigaste än så länge på hela tolk-utbildningen. Nu återstår bara att få höra resultatet, som förhoppningsvis kommer nästa vecka. Herre gud, jag tror jag är mer nervös nu än innan provet. Men men, det går som det går.

 

Hade verkligen en riktigt bra dag igår. På alla sätt och vis. Först var det provet som utlöste sin del av adrenalin i kroppen, vilket faktiskt inte är helt fel. Sen blev det lunch på O´Connells och självklart några "efter-provet-öl". Efter det åkte jag hem och såg att jag hade fått ett paket från min lilla mamma. Så jag tog mig till Högdalen och hämtade det. Väl hemma igen öppnade jag paketet och möttes av en underbar doft av bullar (tack mammsen) och ett fotoalbum innehållandes bilder från det att jag föddes till typ idag. Kul att se hur man har ändrats med åren. Sen åkte jag och hade date med Elsa som var i Stockholm några timmar (hon jobbar i Falun hela veckan). Underbart! Ser fram emot fredag när hon kommer hem, för då ska det ta mig fan mysas.

Ja, det var min onsdag. Och den blev allt den behövde bli. Nu har jag skrivit av mig lite.

 

Hare!

 

Dagens låt: "Mr. Brownstone"-Guns´n Roses


Prov, etc...

Jaha, idag är det alltså prov! Men inte vilket prov som helst, utan tröskelprov. Och vad betyder då det, för mig? Blir jag nekad inträde i 3an om jag misslyckas? Eller kommer de bara säga till mig att jag måste skärpa mig? Eller får jag göra omprov? Ärligt talat så har jag ingen aning. Har hört så många olika historier kopplade till det här hemska provet. Vet inte ens om jag ska vara nervös eller inte, så för säkerhets skull är jag nervös. IFALL provet råkar vara super-viktigt.

 

Igår fick jag äntligen tillfälle (jag tog mig alltså tid) att fota min nya hobby. Jag vet inte varför, men det är något med gips och vad man kan göra med gips som jag har fastnat för. Tycker verkligen att det är kul i att sitta i flera timmar och gjuta händer, näsor, ögon etc. etc. Men jag måste köpa färg så att jag kan börja måla min skulpturer.

 

Några avslutande ord: Livet tog en vändning som jag aldrig hade förväntat mig. Kommer ta lång tid att vänja sig, men den här veckan har jag fått lite distans till situationen, och jag tror att det behövdes. Så om man bara vågar släppa taget och låta sig dras med i dansen (se "Livet") blir det nog bra till slut.

 

Dagens låt: "Epitaph"-Necrophagist


Summan kumma!

Jaaaa! Snart är den här. Sommaren! Stegvis kommer den närmare. Först kom värmen, sen köpte jag nya solglasögon (tradition) och snart slutar skolan. Sen börjar sommarjobbet och parkhängen. Äta frukost på balkongen med solen i ansiktet. Snart är det dags!

 

Vad har hänt sen jag skrev sist, och vad är det som komma ska? Jo, det ska jag berätta. Jag har blivit ett år äldre (2a april), håret har blivit lite längre (men tack och lov inte gråare), jag har hittat några nya intressen och vant mig vid ensamheten efter att min f.d. inneboede flyttade. En annan sak som har hänt som jag inte riktigt förstår varför är att ok, mitt teckenspråk har blivit lite bättre, MEN min avläsning har blivit sämre(?) Någon som har varit med om samma sak (riktar mig till alla teckenspråkiga där ute). Är det någon konstig fas som jag kommit in i, eller? Ja ja, det bli nog bra.

 

Måste ju passa på att säga grattis till det svenska teckenspråket också. Idag är det 30 år sedan som det blev ett eget språk i sverige, så GRATTIS!

 

Och framtiden? Ja, snart är det tröskelprov i skolan. Något som säker skapar ångest i någras bröst, även i mitt. Men så ska det väl vara inför alla viktiga prov. Önskar jag kunde sia fram något saftigt om framtiden, men nej, tyvärr, vi får nöja oss med det lilla.

 

Och så några avslutande ord: Man kämpar och kämpar för att ändra på saker i sitt liv så att det ska bli lite bättre, lite gladare, men det är fan inte förrens man bittert ger upp som det verkligen händer saker. Men mer om det nästa gång.

 

Mina nya. Och se så lycklig jag är.

/Håkis


RSS 2.0