För mycket cola...

Typiskt. Nu har jag druckit för mycket cola igen, och kan inte sova. Det, plus en massa tankar som far runt i huvudet, stör min dygnsrytm. Kan inte sluta tänka på svenskauppgiften som jag har till imorgon. Går igenom redovisningen gång på gång. Ackommodation, konvergent, divergent, pidginspråk etc. etc...

Sen är det ju även innebandymatch om en vecka. Elever mot lärare. Hur ska de gå, hur ska de gå...

Som om inte dessa saker var nog ligger jag även och planerar för vad jag ska hitta på med min kära vän Anna-Lena när hon på onsdag landar i Stockholm. Det är  krogbesök, filmer som måste ses, musik som det ska lyssnas på och alkohol som behöver drickas.

Oj oj oj, alla dessa problem jag har. Tror jag tar till ett väl beprövat knep och kokar lite mjölk. Då kanske jag blir sömnig (ja, inte av själva kokandet, men kanske om man dricker mjölken efteråt).

 

Hare!


Måndag...

Då var det måndag igen då. Ny vecka, nya utmaningar (?) eller nått sånt.

Fick precis veta via TV4 nyheterna att den här veckan är den "tobaksfria veckan". Vad betyder det? Blir man skjuten i huvudet om man tänder en cigg? Gäller det bara de som röker? Borde inte alla veckor vara tobaksfria? Jag fattar inte vad de håller på med, och jag kan lova att mina tobaksvanor kommer vara de samma som alla andra veckor. Lite rökning, lite snusning, Håkis glad och nöjd.

Så, hur ser veckan ut då? Jo, för det första är det ju skola. Ikväll ar det ju även innebandyträning. Tror det blir sista träningen innan den stora matchen mot lärarna, så nu måste det kämpas! Förra året förlorade eleverna, och det har man fått höra för, så det skulla vara väldigt skönt med lite revanch. Tisdag betyder jobb efter skolan. Inget speciellt med det, bara en av de saker i min vardag som jag är glad att jag har. På onsdag ser det ut som klassen ska stanna i skolan efter vi har slutat. Varför? Jo, för att träna inför vårat Lucia-tåg som ska framföras på DBA (DövBlindas Aktivitetshus). Känner på mig att jag kommer vara trött och gnällig som vanligt när jag MÅSTE göra något. Fast å andra sida brukar mitt gnäll gå över ganska snabbt och då har jag kul istället. På torsdag ska skolan invigas! Det ska bli otroligt kul. Det kommer många döva på besök, och vi som går på skolan ska hjälpa till med bland annat servering av mat och tolkning. Dessutom kommer CSN på torsdag, så det blir en extra bra dag. Sen är det fredag och skolveckan tar slut. Men mer om det en annan gång, nu ska jag till skolan.

 

Ciao!


Magsjuk

Jaha, då var man hemma idag då. Det hela började igår med ett lätt illamående, som sen övergick till svettningar, huvudvärk och uppstötningar av magsyra. Inte så mysigt kan jag säga, men lite stolt är jag över att jag ändå överlevde ett möte med skolrådet.

Idag har inte varit så kul. Fundera över scenariot att du är magsjuk, måste gå på toaletten ganska ofta för att släppa ut det du nyss åt (från båda ändarna) och så är vattnet avstängt. Det finns inget att dricka, du kan inte spola och glöm det där med att tvätta sig. BLÄÄÄÄÄ! Fram till kl. 15 har mitt liv varit ett helvete, men jag överlevde, och nu finns det underbara vattnet flödande ur kranarna. Kanske ska fixa en reservhink, just in case, som de säger over there.

Vad annars? Jo! För några dagar sedan tyckte min kombo att jag behövde ett gott skratt, och hon tipsade mig om att gå in och läsa Alexandra Brunells blogg. För er som inte vet det är fröken Brunell Jimmy Åkessons nyanställda sekreterare. Och för er som inte vet det så är herr Åkesson Sverige Demokraternas partiledare. Ett mycket gott skratt fick jag mig, och självklart kunde jag inte låta bli att kommentera när Brunell skriver att hon vill arbeta för SD för att stödja demokratin i Sverige. Min kommentar såg ut så här: "Hej!
Vill bara kommentera det komiska i det att man påstår sig vilja stötta demokratin och sedan motarbeta den genom att arbeta för ett parti som SD. Ett tips är att kolla upp: http://sv.wikipedia.org/wiki/Demokrati

Tack för mig. Ha en trevlig kväll!"

 

Oj vad vissa blev arga. Nu har jag startat en "diskussion" på den bloggen som jag är mycket nöjd över. Det mest komiska är att SDs anhängare säger att de inte är främlingsfientliga. Ha! Som min kära kombo sa, och jag citerar, "Varför kan de inte bara erkänna sin sak och sedan försöka argumentera för den?". Helt rätt. Stå för det ni tycker. Fast jag tror de är lite sura över att man inte kan vara demokratisk och Sverige Demokrat samtidigt :)

 

Nu ska jag gå och köpa något som kan lugna min mage, sen blir det vila vila vila.

Ha de gött!


Kår-fest!

Jaha, då var det söndag, igen, och snart dags för en ny vecka.

Känner mig lite trött idag, lite sliten. Inte för att jag är bakis, jag menar, jag drack 4 öl på 6 timmar igår, men jag tror man ska må så här när det är söndag. På den sjunde dagen vilade Gud (fast den sjunde dagen är egentligen lördag har jag för mig).

Kår-festen igår var lyckad. Självklart var det några saker som kunde gått bättre, men det kom mer folk än jag hade förväntat mig, och det pratades mer teckenspråk än vad jag hade hoppats. Så ett stort tack till alla som var där. Hoppas att vi kan få fler att komma nästa gång och fler gången därefter och fler och fler och fler......

Lägger upp lite bilder också, som reklam för våra kår-fester.

Ha en lugn söndag! (och glöm inte att det är fars-dag)

Ciao!

Alla var så glada så.... och det diskuterades vilt


DUKiS

Jaha, då var skolveckan slut. Det firades, lite för tidigt, igår. Vi var några från skolan som besökte DUKiS (Dövas Ungdoms Klubb i Stockholm, tror jag) på deras after work/school. Första gången var igår, och nu kommer det att fortsätta varje torsdag. Det var väldigt trevligt. Tyvärr serverades även väldigt billig alkohol, så det blev några öl och en del vin. Och trotts min ålder så har jag visst inte lärt mig än att man inte ska blanda :)

Idag var det inte lika kul. Tung i kroppen släääääpade jag mig till skolan. Lite skönt var det dock att se att jag inte var den enda som var bakis. Men vi kämpade på och gjorde det som skulle göras. Eller ja, delvis i alla fall.

Nu är jag äntligen hemma. Ska tvätta och fixa lite, sen ska världens bästa kombo bjuda mig på Steak House. Mmmmm, köööött...

Imorgon är det kår-fest på DUKiS. Ska hålla mig nyckter då vi i styrelsen ska jobba. Ska bli trevligt, och jag hoppas att många kommer. Men mer om det en annan gång (och förhoppningsvis några bilder också).

Hare gött!


Morgon...

Hej och hå, upp och hoppa! Eller? Två minuter, ligga kvar i sängen, gå igenom alla konstiga drömmar, färdig? Ok! Ut i köket, rosta mackor, fixa espresso (mums). Gå på toa. Är Henke vaken?

In i vardagsrummet/sovrummet, sätta på TV4-nyheterna och dator, kolla mail, FB, Helgon, något mer? Ganska pigg. Henke släpar sig upp, ut ur sitt rum.

Packa väskan, allt med? Ska jag jobba idag? Nej, det blev inte så. Bra, då kan jag gå till Dukis på after school/work. Ska bli kul, hoppas jag. Tog jag matlådan? Ja, den ligger där. Klart. Hej då Henke!

Ut i kylan, trångt på tåget, trampar någon på foten när jag stiger av. Orkar inte vända mig och säga förlåt, skit samma. Kallt! Men varmt i skolan, gratis kaffe, dags att börja teckna. Stela fingrar, värma upp, efter ett tag flyter det på.

Hur ser din dag ut?

 


Skuggtolkning

Idag har varit en helt fantastisk dag! Vi har fått öva på skuggtolkning i skolan, vilket betyder att man ser vad en person tecknar, och sen "imiterar"/tolkar man det till en tredje person. Än så länge är det nog det närmsta vi har kommit till att teckenspråkstolka, och jag känner mig påmind om varför jag har valt den här utbildningen. Tyvärr får jag vänta två veckor tills nästa tillfälle :(

Efter skolan tränade jag och min klasskompis Linn på en av våra sånger till luciatåget på DBA (DövBlindas Aktivitetshus) Vi fokuserade på hur vi ska teckna "Bjällerklang", och tillslut satt den perfekt. Då vi visade vad vi gjort för de andra i gruppen fick vi höra att den var perfekt. Så ikväll känner jag mig nöjd och glad och tar en kort paus från skolan. Nu ska jag spela mitt nya favoritspel till mitt Xbox 360, "Fable 3". Ute faller snö, i spiltan Blacken står,
och äter lugnt sitt hö, när ljudet honom når....


Innebandy

Åh herre gud, det var ett tag sedan jag var så här trött. Nyss hemkommen från en hård innebandymatch. Vi var fyra pers, och fan va man fick springa. Oj oj oj. Efter typ trettio minuter orkade jag knappt lyfta armarna, och jag tänker skylla på att jag inte ätit så mycket mat idag och att min kropp saknade den energi som krävdes. Men men, nästa måndag blir det nya tag, och då ska jag äta ordentligt innan.

I skolan är det nya tag som gäller efter lovet. Redovisningar att förbereda och uppgifter att jobba med. Men det tar jag tag i imorgon. Nu blir det fiskpinnar och potatismos framför TVn, och sen ska jag sova. God natt där ute, var ni än är!


Jaha...

Då var det alltså dags för mig att försöka blogga igen. Som vissa känner till har jag en blogg sedan tidigare (http://trixx.bloggsida.se/). När jag började skriva i den så var min poäng att bara skriva "djupa tankar och viktiga kommentarer". Har man såna intentioner så upptäcker man snart hur platt och tråkigt livet egentligen är. Det finns inte så mycket djup helt enkelt. Men men, nu provar jag igen, utan några intentioner alls :) 

Om någon funderar över namnet på bloggen kan jag erkänna att jag valde det till stor del för att kopiera min lilla syster som har en blogg som heter "Regis-vaken på dagen" (http://regis.blogg.se/). Så är det syrran, hoppas du inte tar illa upp.

Finns inte så mycket mer att skriva nu, förutom att jag haft en veckas höstlov och idag börjar skolan igen. Det har varit fantastiskt skönt, men jag har saknat skolan och teckenspråket. Ikväll spelas det förhoppningsvis innebandy, och jag ser fram emot att imorgon knappt kunna röra mig :)

Ha de gött!

 


RSS 2.0